Werkwijze

Schets

Een muurschildering is persoonlijk, duidelijke afspraken en goed overleg zijn van groot belang voor een gewenst resultaat. Tijdens een afspraak worden de mogelijkheden bekeken en de wensen besproken. Hierna maken wij een ontwerp en een offerte. Aanpassingen van het ontwerp zijn mogelijk, zo weet u zeker dat u precies het ontwerp krijgt dat u wilt!

Uitvoering

Na goedkeuring (en eventuele aanpassingen) van het ontwerp wordt een afspraak gemaakt voor de uitvoering. Kleinere opdrachten kunnen vaak binnen een dag of dagdeel worden uitgevoerd. Voor grotere projecten zal een een planning over verschillende dagen nodig zijn. Lak aan Alles beschikt over een netwerk van uitstekende graffitikunstenaars zodat grote projecten op een efficiënte manier kunnen worden aangepakt.

Voorbereiding

Lak aan Alles streeft ernaar om het door u gewenste oppervlak te verfraaien, dus niet de omliggende omgeving. Veel aandacht gaat dan ook uit naar een goede voorbereiding en een nette werkwijze waardoor beschadiging en overlast tot een minimum worden beperkt.

Ondergrond

Bij het werken op buitenwanden is het zeer belangrijk een goede ondergrond te creëren, dit zorgt voor een goede hechting van de verflaag wat resulteert in duurzaamheid van de muurschildering. Het afwerken met een lak- of coating beschermt de muurschildering tegen weersinvloeden. Het kan ook worden gebruikt om het verwijderen van ongewenste graffiti gemakkelijker te maken.

Snelheid

Het grote voordeel van het werken met spuitverf (spuitbussen) is de snelheid waarmee de verf kan worden aangebracht en de sneldrogende werking ervan. Tijdelijke nadelen zijn geurverspreiding door verfdamp en drijfgassen en het neerdalen van stofdeeltjes. 

Ventilatie

Ventilatie van de ruimte wordt tijdens werkzaamheden beperkt om te voorkomen dat geurverspreiding direct in andere ruimtes plaatsvindt. Raadzaam is om na beëindiging van de werkzaamheden de ruimte voldoende te ventileren, hiermee is de meeste geurvorming na enkele uren sterk verminderd of verdwenen.

Spuitcabine

Bij het werken in binnenruimtes wordt waar nodig met een zogenaamde spuitcabine gewerkt. Dit is een van afdekfolie en afplaktape vervaardigde werkruimte die wanden en vloer afdekken zodat verspreiding van stofdeeltjes voor het grootste deel wordt beperkt. De spuitcabine kan bij langdurige projecten per dag worden opgebouwd en afgebroken. Resterende stofdeeltjes kunnen door middel van een stofzuiger of doek eenvoudig worden verwijderd.